utorak, 28 Mart 2017

SLOBODAZapadna emancipacija žene nije otišla dalje od komercijalizacije, instrumentalizacije i seksualne objektifikacije njenog tijela.

Opširnije...

hijabbhEvropski sud pravde (ECJ) donio je odluku po kojoj je poslodavcima u Evropskoj uniji dozvoljeno da svojim uposlenicama zabrane nošenje marame koja pokriva glavu na radnom mjestu.

Opširnije...

ruza2Nikakav umor ili zasićenje se nisu mogli primijetiti kod nje. Nikad. Samo oni koji su je jako dobro i dugo poznavali, mogli su pretpostaviti da je sve prije nego odmorna; bila je majka četvero djece, od kojih je jedno trebalo posebnu njegu. Radila je vrijedno, uz to brinula o domaćinstvu i odgoju svoje djece, kasnije omladine. Vrijeme je prolazilo, a ona je uvijek jednako gorljivo pristupala svakom projektu u kojem je prepoznala hajr.

Opširnije...

neodustajZamisli da si ostavljena sama, bez igdje ikoga.

Opširnije...

ruzaaminaIsječke iz pisma moje majke koje mi je poslala prije par mjeseci, odlučila sam podijeliti sa svim dragim ljudima kao pouku i poruku... Većinski dio sačuvala sam samo za sebe, ne oduzimajući cjelokupnom pismu smisao i bit, želim. Da joj Allah dž.š. podari lijepi Džennet! Inna ilillahi ve inna ilejhi radži'un! (Iman Nalbantić)

Opširnije...