četvrtak, 28 Mart 2024

holivudČasopis Hadaretu-l-islam, treći broj, strana 331., objavio je:
Detektiv koji se bavio istraživanjem samoubistva Merlin Monro, otkrio je pismo koje je ona pohranila u pretinac u banci na Menhetnu.

To je pismo bacilo malo svjetlosti na samoubistvo dive jer je na omotu pisalo da se pismo ne otvara prije njene smrti.

Detektiv je tvorio pismo koje je bilo napisano njenom rukom, a bilo je upućeno djevojci koja je tražila njen savjet kako da stigne u svijet glume.

Merlin njoj i svakoj djevojci koja to želi , kaže:

Čuvaj se slave, pazi se svih onih koji te varaju blještavilom. Ja sam najnesretnija žena na kugli zemaljskoj, nisam mogla biti majka. Ja sam žena koja je voljela kuću i časni porodični živt više od svega. Prava sreća žene je čista porodična atmosfera. Porodični život je znak ženine sreće, sreće čitavog čovječanstva.

Na kraju kaže: Svi su mi nanijeli nepravdu. Posao u glumi od žene napravi samo jeftinu robu, bez obzira na slavu koju ona ostvari. Savjetujem svim djevojkama da se ne bave glumom. Njihov kraj će, ako shvate, biti kao i moj...

...

Kako žive holivudske glumice ?

U istim novinama, u istom broju piše:

Ovo je pitanje bilo upućeno poznatom glumcu kaubojskih filmova Hju O'brajanu, pa je odgovorio: One su kao opčinjene. One čeznu o tome da svojoj plavoj kosi dodaju neki novi ton, da upotrijebe zadnji izum max faktora. Zaboravljaju da ljepota nije trajna i da javnost nema milosti, da ubrzo zaboravlja, a Holivud zna kako da uništi te glumice koje nikada nisu znale za sreću. Tako vidiš da neke od njih, prije starosti, izvrše samoubistvo.

Kada su ga pitali o samoubistvu Merlin Monro, on je rekao: Znao sam da će umrijeti prije vremena. Očekivao sam ovakav njen kraj. Tome dodaje da su holivudske ljepotice i zavodnice najnesretnije žene na svijetu. One su lutke u rukama holivudskih mešetara. Ona koja hoće da postane slavna nema drugog izbora nego da se poda i proda, i svoje želje i svoje dostojanstvo. Ne prođe puno vremena prije nego što je stigne presudan udarac nakon što ona odradi svoju ulogu i nakon što se iskoristi njen talent.


Iz knjige "Žena izmedju šerijatskog i svjetovnog prava" dr.Mustafa Es-Sibai
nur-islam.com