četvrtak, 18 April 2024

ljubavNe dolikuje insanu da objavljuje slike na kojima su on i hanuma njegova u zagrljaju ili se pak zaljubljeno gledaju i slično tome. 











Društvene mreže s jedne strane mogu biti jako korisne ako se putem njih afirmiše i propagira istina i pozitivne vrijednosti.
Međutim, mnogi ih koriste u pogrešne svrhe.

Jedna itekako izražena pojava jeste iznošenje u javnost kućne intime.
Ne dolikuje insanu da objavljuje slike na kojima su on i hanuma njegova u zagrljaju ili se pak zaljubljeno gledaju i slično tome. Zapitaš li se koja je svrha? Da neko vidi da imaš hanumu? Da se pohvališ? Nešto treće?
Sestro, ako muž učini neku lijepu gestu ili ti kupi hediju nemoj je slikat i stavljat na facebook. Vjerujm da znaš da ima drugih sestara čiji muževi nisu tako pažljivi i koji nikad ne kupuju hedije svojim hanumama. Shvataš li da je njoj teško kad vidi stvari koje ona nikad nije dobila?

Dalje, ima i onih koje se nisu udale i kojima još niko nema priliku pružiti takvu pažnju. Misli na njih i njihove emocije.
Ne moramo svi vidjeti da je kod vas za ručak bila rolovana teletina. Mnogima je teletina samo misaona imenica, nažalost, pa samim tim nije uredu da im se napadno pokazuju stvari koje oni sebi ne mogu priuštiti.
Čuvajmo svoju intimu za sebe, jer nikad ne znaš ko će uzdahnuti na ono što ti imaš a drugi nemaju niti znaš da li će urokljivo oko pogledati tebe i tvoje pa da za tren oka izgubiš ono što si jučer pokazivao.

mr.Fahret Kadrić