četvrtak, 28 Mart 2024

hijab08











Kažete da mi plaćaju da nosim hidžab...

Kada biste vi, koji to tvrdite i tako pokušavate udariti na čast i dostojanstvo žene muslimanke, mi dali cijeli ovaj dunjaluk sa svim njegovim bogatstvom, kada biste mi ponudili još toliko da ga skinem samo jedan dan i takva ulicom prošetam, ne bih to učinila! Ma ni trenutak jedan ne bih razmišljala o tome!

Nemate vi toliko bogatstva da to platite! 
A ja sam najbogatija žena na svijetu, jer imam hidžab. Svaka od nas, isto će reći.
Pitaj bilo koju muslimanku za koliko novca bi se otkrila i skinula hidžab! Ne bi ni Bill Gates mogao  to da plati!

Pitaj  moje sestre čiji roditelji nisu vjernici, pa im zabranjuju hidžabe, koliko novca bi platile da smiju da ih nose. Pitaj moje sestre koje muževi muče i zlostavljaju, samo zato što žele nositi hidžab, a oni bi radije da ih poput titula pored sebe vodaju i ljudima pokazivaju. Pitaj moje sestre koje šefovi na poslovima ucjenjuju i prijete otkazima zbog toga što su pokrivene...
Pitaj sve njih kroz šta prolaze samo da bi se izborile za svoje pravo da nose hidžab, i koliko bi dale vlastitog novca samo da im dozvole da budu muslimanke onako kako to Allah od njih traži.

I da znate kakav osjećaj se u mojoj duši budi svaki put kad krenem vani, pa stavim svoju mahramu, plaćali bi za taj osjećaj. Plaćali bi da osjetite ovaj rahatluk u prsima!

To je isto kad bih ja pitala otkrivene žene ko im plaća što su otkrivene. A ne pitam.

Pitam se, pitaju li ista pitanja časne sestre i optužuju li njih da se one 'pokrivaju' za novac. A nikad još nisam čula sličnu uvredu na njihov račun.
Čini mi se, svi šejtani dunjaluka se sastali, pa udaraju na hidžab muslimanki. Podlo, nisko i hinjski je ono što pokušavate.
A zanimljivo mi je to da, evo već  10 godina od kako ja nosim hidžab, drugi znaju da ja primam novac što ga nosim, a jedina ja ne znam. :)
Valjda ih muči što nas je svakim danom sve više, pa pokušavaju ovako da umanje vrijednost naših hidžaba i prikažu kao nešto što je materijalno i ne vrijedi.

A vrijedi, itekako! Tako mi Allaha, ništa vrednije u životu nisam dobila od njega. Od tog dana, kada sam kao srednjoškolka od 17 godina odlučila biti poslušna svome Stvoritelju i pokriti se, moj život je ljepši, lakši i svakim danom ja sam bogatija.
Plaćaju mi, plaćaju meleki pisari koji bilježe svaki dan u pokornosti Njemu. A konačnu plaću, onu najznačajniju imat ću kad stanem pred Gospodara, pa me On, Milostivi i Plemeniti nagradi za svaki trenutak proveden sa ovim lijepim plaštom pokornosti Njemu.

Nemate vi to, što mi On nudi. Bijedan i jadan je taj novac koji vi spominjete u odnosu na ono što mi moj Allah obećava! Ja tražim za sebe više! Ja sebe ne prodajem tako jeftino, niti za ovaj svijet.
A divne li su nagrade kod Njega...

“Reci: ‘O robovi moji koji vjerujete, bojte se Gospodara svoga! One koji na ovom svijetu dobra djela budu činili čeka nagrada, a Allahova zemlja je prostrana; samo oni koji budu strpljivi bit će bez računa nagrađeni.” 
(Prijevod značenja Ez-Zumer, 10)

''Allahu dragi, Ti oprosti narodu mome, jer oni zaista ne znaju.” 
(Muttefekun alejhi)

Ummu Sara Žužić