četvrtak, 28 Mart 2024

muslima95











Ne brini unaprijed i ne opterećuj svoje misli time šta bi se moglo dogoditi i kakvo bi te iskušenje sutra moglo zadesiti.

Opširnije...

life shoesLahko je zdravom da bolesniku dijeli savjete o saburu.

Opširnije...

muslimanka makeupNe priliči ti, sestro, taj zavodnički stav. Ne priliče ti te fotografije na kojima si našminkana poput Jelene Karleuše. 

Jednoj čestitoj vjernici, koja gaji stid, ne priliče napućene usne i onaj zavodljivi pogled koji poziva na nemoral. Tako mi Allaha, ne priliči ti! 

Ne priliče ti te helanke koje svaku crticu tvojih nogu oslikaju, niti ta majičica koja je oslikala sve što se oslikati može.

Zbog koga se pokrivaš? Šta si od ljepote skrila, osim kose, koja pored svega istaknutog nikome više nije zanimljiva?

Koja je svrha hidžaba ako će da istakne tvoju ljepotu i probudi još više mašte kod bolesnih duša?! Koja svrha hidžaba ako njime pozivaš u grijeh?

Možeš li zamisliti da neki četnik koji je nekada silovao majke i kćerke Bosne, upravo gleda tvoju sliku, sebi je preuzima na mobitel ili laptop, i sa velikom požudom mašta o tebi. Zar nije jezivo kad pomisliš na to?

Složi svoje prioritete u životu! Za koga, zbog koga, zbog čega i zašto? Za Allaha, zbog Allaha, i zato što želiš zadovoljstvo Gospodara svjetova. Želiš zadovoljstvo Allaha, a ne Abdullaha! 

Nemoj svoju žrtvu u provaliju bacati! Nemoj, jer sutra će ćefini da pokriju tvoju ljepotu, crvi će da pojedu tvoje tijelo, a Gospodaru ćeš račun polagati... za svaki minut, svaki grješni i požudni pogled koji si izazvala, za svaki uzdah i ružnu misao. 

Nemoj, ne treba ti to breme na Sudnjem danu! 

I zapamti, neko te posmatra, neko te uzima kao primjer sebi i kakva jedna muslimanka vjernica treba da bude. Možda se neko povede za tvojim primjerom. Da li bi mogla da zamisliš neku od čestitih ashabijki dotjeranu poput tebe? Da li bi se postidjela kada bi Poslanik, alejhis-selam, sada prošao pokraj tebe i poselamio te? Da li u takvoj odjeći i tako dotjerana možeš stati pred Gospodara na namaz? 

Odgovori sama sebi, iskreno. 

Nije se rodio i ne postoji taj insan, niti insani na ovome svijetu koji su zaslužili da se ti izlažeš grijehu radi njih. Niko ko te odvlači od poslušnosti Allahu nije zaslužio tvoju pažnju, tvoju ljubav, ni prijateljstvo.

Ummu Sara Žužić 

muslima95Allah mi je svjedok da volim svaku sestru muslimanku i da imam lijepo mišljenje o njoj, taman se ne složile ni u jednom mišljenju...  Ali, voljeti nekoga ne znači zatvarati oči pred onim čime Allah nije zadovoljan i stoga želim ukazati na jednu pojavu koja je u zadnje vrijeme primjetna kod nas pokrivenih muslimanki i koja me malo muči i boli...

Opširnije...